Thursday, 30 May 2013

Darlie Malaysia

Jom menangi hadiah menarik dengan Darlie Malaysia, pelbagai hadiah disediakan untuk anda, Menangi contents dengan Darlie Malaysia, Klik Link ini untuk maklumat selanjutnya --> http://bit.ly/darilewhite


Take pictures of ALL the white items!

Just capture photos to win prizes such as a Macbook Pro, iPad mini and Casio Baby G watch! Sounds too easy to be true?

There’s no catch, all you need to do is take pictures of any dazzling white items and upload your collection via Facebook, Twitter or Instagram! Just remember to feature Darlie All Shiny White toothpaste in at least one photo in your collection.

P.S.: Here's a secret – the bigger your collection of photos, the better your chances of winning are. Good luck! =)

Read on to find out everything you need to know about this campaign, and write your message according to what you think might interest your friends.http://bit.ly/darilewhite


Servis Naikkan Like Page Business

Servis tingkatkan like paling pantas!

1000 like = RM80 (1 Jam)

5000 like = RM350 (4 Jam)
10,000 like = RM650 (10 Jam)

Mengapa anda harus pilih servis saya?

Kerana . . . . .
* 100% manusia dan dari malaysia
* Harga yang amat murah dengan servis yang pantas!

YANG BERMINAT SAHAJA, sila confirmkan nak berapa ribu like dan buat bayaran di akaun bank bawah ini.


Bank : MAYBANK

Nama : Muhammad Ali Afandi
No Akaun : 1640 2595 8023
Email : muhdaliafandy@gmail.com

mahu dinaikkan like dikotak mesej disini
Servis tingkatkan like paling pantas!

1000 like = RM80 (1 Jam)

5000 like = RM350 (4 Jam)
10,000 like = RM650 (10 Jam)

Mengapa anda harus pilih servis saya?

Kerana . . . . .

* 100% manusia dan dari malaysia

* Harga yang amat murah dengan servis yang pantas!
YANG BERMINAT SAHAJA, sila confirmkan nak berapa ribu like dan buat bayaran di akaun bank bawah ini.

Bank : MAYBANK

Nama : Muhammad Ali
No Akaun : 1160 1502 8808
Email : muhdaliafandi@gmail.com

Sebarang pertanyaan terus boleh hubungi saya di talian 017-3415194/Whataspp


Harga boleh dirunding. (Y)

Wednesday, 29 May 2013

Kehidupan Dunia

Hari terus berlalu, menjalani hidup supaya aku tidak mudah gagal menghadapinya,
cuba untuk menjadi seperti mereka yang sudah berjaya di luar sana, aku terus sempit dengan masalah yang aku hadapi sekarang, bukan senang nak menjalani tapi aku tetap sabar menghadapinya demi masa depan aku yang lebih cemerlang.

Melihat manusia zaman sekarang kini makin berleluasa, aku takut bila tamatnya dunia bagaimana pula kehidupan aku disana? derita atau bahagia yang aku miliki, aku bukannya manusia yang terlalu sempurna dan aku juga mempunyai hati dan perasaan untuk menilai buruk dan baiknya.

Didunia aku takkan pernah dapat lari dari membuat kesilapan, aku juga pernah melakukan dosa dan aku juga pernah melakukan kesilapan. Tak mudah menjadi manusia yang sempurna sedangkan Nabi pun tak pernah ada yang sempurna. Ini yang perlu kita terima sehingga akhir zaman nanti.

Manusia zaman sekarang sering menyangka kelebihan yang kita ada disebabkan kita, padahal kita lupa segala itu hanyalah kurnia Tuhan jua. Dia yang membuka ruang, peluang, jalan, kesempatan, keadaan dan segala macam laluan yang membolehkan kita mencapai sesuatu yang tidak dicapai oleh orang lain. Betapa ramai orang lain mempunyai kelebihan dan kemampuan melebihi kita tetapi tiada ruang dan peluang yang sama lalu, dia tidak menggapai apa yang kita capai, maka bersyukurlah dan merendahkan kepada kebesaranNya..

Dan saya sentiasa bercita-cita untuk menjadi seorang Muslim yang lebih baik. Dalam keadaan yang sekarang ini, yang mana terlalu banyak pengaruh dan fahman-fahman yang boleh membawa kepada  kesesatan, aku takut iman aku hanya senipis kulit bawang ini akan tersasar. Tidak juga saya mampu melihat saudara-saudara saya yang lainnya turut tersasar. Saya doakan kesejahteraan kepada semua, dan semoga melindungi kita dari perkara-perkara yang memudaratkan, Berdoalah, dan berserahlah kepadaNya.

Aku sentiasa takut dengan orang disekelilingku dimana duit menjadi mangsa kita membuat jahat dan menimbulkan fitnah kepada orang lain, kerana mulut badan binasa dan kerana kata-kata orang lain menjadi mangsa bahana kita. Kita hidup didunia bukan untuk selama-lamanya dan pada suatu saat kau akan pergi jua meninggalkan dunia fana ini. Sudahkan engkau bersedia dengan setiap persoalan yang akan dituju kepada engkau disana nanti? cukup kuatkah iman kita untuk hadapi hari itu? beringat sebelum terkena.

Setiap saat, minit, jam, hari dan waktu sentiasa bergerak, aku selalu berpesan dengan diri sendiri supaya jangan mudah lupa denganNya setiap kali engkau rasa takut, seronok, sedih dan mempunyai masalah, ingatlah setiap permasalahan yang kita hadapi pasti ada jalan keluarnya dan Allah sentiasa mendukung hambanya yang benar-benar terhadapNya.

Selalu berpesan dengan sendiri jangan pernah engkau sekali lupa denganNya, semoga kita dirahmati dan Selamat di Dunia dan di Akhirat. Aminn :)

Friday, 17 May 2013

IRON MAN 3






Sequel kali ni mengisahkan tentang keadaan dan musuh baru Tony Stark @ Iron Man selepas peristiwa Loki nak jajah Bumi dalam The Avengers. Dan mula dari situ, masa Iron Man hantar peluru berpandu ke angkasa lepas, dia merasakan susah untuk melindungi Miss Pepper Potts. Dan selepas peristiwa tu jugak, Tony Stark dah buat bermacam2 Iron Man upgrade sehingga Mark 42, hanya untuk melindungi Pepper.
Dan pada masa itu juga, muncul musuh baru, The Mandarin. Tapi The Mandarin ni real ke? Rasa lu orang better gi tengok sendiri. Gua suka buat spoiler, tapi dulu la. Sekarang tidak lagi sebab gua ngan Cik Nila pun dah jarang tgk wayang. Hehehehe...
Neway pada gua, ni movie sequel yang terbaik gua pernah tgk. Sebab sebelum ni, kebanyakan movie sequel tak berapa mengancam. Tapi for CGI, gua prefer Iron Man. Sebab as usual, masa tu Iron Man macam org biasa je. And CGI dia memang mengancam.

Untuk Selanjutnya Sila Tengok sendiri sampai habis :D Iron Man 3

Jom Like My page A L I A F A N D Y Studio!